Czy mogę zmienić dane beneficjenta po potwierdzeniu transakcji?

Kiedy transakcja zostanie potwierdzona, nie możemy zmienić danych beneficjenta ze względów bezpieczeństwa. Zalecamy natychmiastowe anulowanie transakcji i utworzenie nowej z poprawnymi danymi beneficjenta. Możesz również utworzyć nowego odbiorcę z nowymi danymi i usunąć niewłaściwego z panelu: “Zarządzaj odbiorcami”.

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0
Masz więcej pytań? Wyślij zlecenie

Komentarze

Oparte na technologii Zendesk